latinica  ћирилица
02/07/2020 |  23:00 | Аутор: СРНА

Ђукановић прешао "црвену линију" у прогону СПЦ

Историчар и спољнополитички аналитичар Драгомир Анђелковић оцијенио је да је предсједник Црне Горе Мило Ђукановић прешао све могуће црвене линије у прогону Српске православне цркве и у тоталитарном понашању.
Драгомир Анђелковић (Фото: mc.rs) -
Драгомир Анђелковић (Фото: mc.rs)

- Западни центри моћи и те како из интереса толеришу својим партнерима разне ствари, али овдје је Ђукановић дошао до тачке када је постало немогуће то толерисати, поготово када је ријеч о западним политичарима конзервативно-хришћанских усмјерења. Напросто, удар и прогон хришћанске православне цркве и сваке друге хришћанске цркве за њих је нешто што не може да се толерише - истакао је Анђелковић.

Он је нагласио да је Запад прагматичан и они полазе од тога да су Црну Гору увукли у НАТО и сада им не треба дестабилизација те земље, унутрашњи сукоби и тензије, а Мило Ђукановић генерише атмосферу грађанског рата.

- Отуда Запад из својих интереса не жели даље сукобе јер је за НАТО и Запад велика срамота да се у једној чланици прогања хришћанска црква и да то још изазове масовне сукобе и тензије - рекао је Анђелковић за Спутњик, додавши да је прогон цркве у Црној Гори данас гори него у доба комунизма.

Анђелковић сматра да ће Ђукановић послије извјесног времена морати да повуче антидемократски, тоталитарни закон који је фактички био усмјерен ка национализацији имовине СПЦ и њеном поништавању.