latinica  ћирилица
03/07/2020 |  12:08 ⇒ 13:55 | Аутор: СРНА

Ковачевић: Циљ СНСД-а 80 одсто начелничких и градоначелничких мјеста (ВИДЕО)

СНСД је данас Централној изборној комисији БиХ предао пријаву за учешће на локалним изборима ове године за укупно 91 изборну јединицу, односно за све расписане нивое у Републици Српској, те за укупно 26 одборничких листи и четири начелничка мјеста у ФБиХ, рекао је Срни портпарол ове странке Радован Ковачевић.
Радован Ковачевић (фото: instagram.com / kovacevicraso) -
Радован Ковачевић (фото: instagram.com / kovacevicraso)

Ковачевић је истакао да је циљ ове политичке партије да у Републици Српској освоји минимално 80 одсто начелничких и градоначелничких мјеста, укључујући мјесто градоначелника Источног Сарајева који се ове године први пут бира директно на изборима, али и убједљиво највећи број одборничких позиција у скупштинама општина и градова у Српској.

Он је истакао да у СНСД-у очекују да ће у ФБиХ побиједити у све четири општине гдје се кандидати ове странке такмиче за мјесто начелника, али и да ћо од српских странака освојити убједљиво највећи број гласова у ФБиХ и имати стабилне скупштинске већине у ове четири општине, али и у многим другим општинама у Федерацији гдје ће одборници СНСД-а бити и те како значајни.

- Јасно је да је циљ СНСД-а да буде најјача политичка странка послије ових локалних избора, да у Републици Српској, али и на нивоу БиХ буде странка која ће освојити највећи број гласова. То је циљ који смо зацртали и то је циљ који ћемо сигурно и остварити - истакао је Ковачевић.

Данас истиче рок за подношење пријава за овјеру политичких странака, независних кандидата, удружења и група грађана за учешће на локалним изборима 2020. године, саопштено је из ЦИК-а БиХ.

Локални избори у БиХ били су заказани за 4. октобар, али их је ЦИК помјерио за 15. новембар.