latinica  ћирилица
03/07/2020 |  13:51 | Аутор: СРНА

Фондација принцезе Катарине донирала медицинску опрему вриједну 500.000 евра

Принцеза Катарина Карађорђевић и њена Фондација су за 17 болница широм Србије донирали медицинску помоћ у вриједности већој од 500.000 евра.
Александар и Катарина Карађорђевић - Фото: REUTERS
Александар и Катарина КарађорђевићФото: REUTERS

Уз подршку предсједника Организације "Проџект К.Ј.У.Р." /Project C.U.R.E./ Дагласа Џексона из Денвера и њујоршке Хуманитарне организације "Лајфлајн", чији је покровитељ принцеза Катарина, у Србију су стигла три контејнера медицинске помоћи.

У њима је допремљено 96 електричних кревета за интензивну његу /Страјкер ИЦУ кревети/, три педијатријска кревета за прегледе, 380 мадраца за болничке кревете, 30 сталака за инфузију, два стерилизатора за суву стерилизацију, пет штапова за ходање, пет ноћних сточића, 200 штака, 10 штака за дјецу и 40 шеталица, саопштено је из Канцеларије пријестолонасљедника Александра.

Донацију су примили Клинички центар Србије - Клиника за дигестивну хирургију, Клиничко-болнички центар "Земун", КБЦ "Драгиша Мишовић", Ортопедска болница "Бањица", Болница "Свети Сава" и Специјална болница за церебралну парализу, болнице у Вршцу, Смедереву, Кикинди, Суботици, Ваљеву, Ћуприји, Лесковцу, Зрењанину, Лозници, Алексинцу и Дом здравља у Врању.

Принцеза Катарина рекла је да су њен супруг и она захвални доктору Џексону који већ дужи низ година помаже њеној Фондацији у Србији.

- Веома је важно, посебно у овом тренутку, имајући у виду кроз шта наши херојски лекари, медицинске сестре и медицинско особље пролазе због вируса корона, да имају све што им је потребно да би могли да помогну људима и да спасавају животе - рекла је принцеза Катарина.