latinica  ћирилица
03/07/2020 |  14:02 ⇒ 15:46 | Аутор: СРНА

Давидовић: Драгоцјена искуства истакнутих спортиста (ФОТО)

Министарка породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић увјерена је да ће бити значајније успостављена сарадња са истакнутим спортистима носиоцима националних спортских признања од којих се могу чути драгоцјена искуства за унапређење рада у области спорта.
Соња Давидовић -
Соња Давидовић

На пријему за истакнуте спортисте, Давидовићева је рекла да су то људи чија се имена и данас спомињу и који су остварили запажене резултате.

- Сигурна сам да су узори младим генерацијама. Разговарали смо о стању у спорту у Српској, ранијим успјесима и анегдотама - рекла је Давидовићева новинарима у Бањалуци након пријема.

Рукометаш Милорад Каралић поручио је да су они на располагању да помогну имајући у виду њихово велико спортско искуство.

Рукометаш Абас Арсланагић рекао је да се дјеци морају отворити спортске дворане, а наставницима физичког васпитања проширити видике, јер спорт почиње у школама.

- Ако они свој рад подигну на виши ниво сигурно ће и код дјеце бити веће интересовање - рекао је Арсланагић.

Кошаркашица Слађана Голић истакла је да је њена мисија да упућује дјецу на терене у било који спорт, те изразила наду да за спорт стижу боља времена.