latinica  ћирилица
03/07/2020 |  16:29 ⇒ 17:11 | Аутор: Агенције

Хабибов отац и тренер преминуо од вируса корона

Абдулманап Нурмагомедов, отац и тренер Хабиба Нурмагомедова, руског ММА шампиона у лакој категорији, преминуо је од вируса корона у 58. години живота.
Абдулманап и Хабиб Нурмагомедов - Фото: AFP
Абдулманап и Хабиб НурмагомедовФото: AFP

Свјетски познати стручњак за ММА у априлу је имао проблема с плућима, али је одбијао да се тестира на вирус корона. Када му се стање погоршало, пребачен је из Дагестана у Москву, гдје је установљено да је инфициран ковидом - 19. Неколико дана касније претрпио је срчани удар, након чега је пао у коми и није успио да се опорави.

Породицу Нурмагомедов је у претходних неколико мјесеци "покосио" вирус корона, од којег је преминуло неколико чланова ове фамилије.

Абдулманап је тренирао Хабиба током читаве ММА каријере у којој Нурмагомедов још нема ниједан пораз. Док је Хабиб био дијете, његов отац је у кући направио дворану за тренирање, а био је експерт у рвању и руској борилачкој техници самбо.

Иако није могао добити визу и путовати на Хабибове борбе у САД, Абдулманап је био његова највећа подршка. Хабиб је често објављивао фотографије са својим оцем и истицао га као најважнијег човјека у каријери.