latinica  ћирилица
04/07/2020 |  12:05 ⇒ 12:36 | Аутор: РТС

Ко ће на врућу клупу Барселоне, Ћави први пик

"Блауграна" доживљава и преживљава најтежи период у новијој клупској историји. Дани Кике Сетијена на клупи посрнулог гиганта су одбројани а медији увелико спекулишу ко ће га наслиједти и покушати да "угаси пожар" у славном клубу.

Расуло у фудбалском клубу Барселона увелико влада. Тренер Кике Сетијен је пред отказом, односи у клубу су на изузетно ниском нивоу, а управа, стручни штаб, па и играчи, не знају шта да раде.

Лоше резултате Барсе у наставку првенства искористио је Реал Мадрид преузевши врх табеле, а Шпански медији већ лицитирају именима могућег насљедника.

Иако навијачи Барсе зову Гвардиолу да се врати и донесе спас, а потајно се надају Алегрију и Покетину, мораће да се задовоље вјероватно Ћавијем или Куманом, бившим играчким легендама. У игри су још и Шпанац Роберто Мартинес и тренер Барсине Б екипе Хавихер Гарсија Пимијента.

Највише шанси да преузме посрнулог гиганта даје се бившој клупској легенди Ћавију, који је у фебруару одбио Барсу јер је сматрао да још није вријеме за његов долазак на Ноу камп.

При врху листе кандидата је и селектор белгијске репрезентације Роберто Мартинес, као и Покетино, један од најцјењенијих тренера у Европи.

Један од примарних задатака новог тренера биће да "сачува" Месија. Бројни шпански медији пренијели су да је најбољи играч каталонског клуба ријешио да напусти Барселону по истеку уговора.

Меси је наводно љут због свих проблема које Барселона има, због тога што из клуба цуре информације, што је чудна атмосфера у свлачионици, а највише због тога што се сва кривица сваљује на њега.

Аргентинац није задовољан радом спортског сектора, у прошлости се говорило о несугласицама са спортским директором Ериком Абидалом и са тренером Сетјеном, па је због свега наведеног одлучио да напусти Барселону по истеку уговора, односно наредног љета.