latinica  ћирилица
04/07/2020 |  12:44 | Аутор: СРНА

Више од 3.000 лица потписало да се укине забрана уласка Арлову

Петицију о укидању забране уласка на Косово предсједнику Одбора за помоћ Србима на Космету из Бањалуке Милораду Арлову до сада је потписало више од 3.000 људи, а прикупљање потписа биће настављено до 8. јула.
Милорад Арлов (фото: tvmost.info) -
Милорад Арлов (фото: tvmost.info)

Потписивање петиције организовало је Удружење родитеља дјеце са посебним потребама "Подржи ме" из Косовске Митровице, а њен предсједник Ивана Ракић рекла је Срни да је до сада на сјеверу Косова потписало више од 1.500 грађана.

- Уколико забрана остане на снази доводи се у питање наставак радова на изградњи Дневног центра "Подржи ме - 9. јануар" чију градњу финансирају грађани и институције Републике Српске преко Одбора на чијем је челу Арлов - појаснила је Ракићева.

Директор Основне школе "Десанка Максимовић" из Косовске Каменице Јадранка Васић изјавила је Срни да је више од 600 родитеља потписало петицију, као и да се то исто траје и у другим основним школама у Косовском поморављу.

Потписивање петиције трајаће до сриједе, 8. јула, када ће захтјев за укидање забране уласка Милораду Арлову на Косово и Метохију бити предат надлежним косовским и међународним институцијама на Косову и Метохији.

Арлову је уочи Видовдана косовска полиција на административном прелазу Јариње, на путу Рашка-Лепосавић, забранила улазак уз образложење да може да угрози здравствену, националну и безбједносну ситуацију на Космету.