latinica  ћирилица
04/07/2020 |  13:15 ⇒ 19:21 | Аутор: СРНА

Додик: Нема пута у НАТО савез, нити ће га бити, а за то нису криви ни Иванцов ни Русија

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик поручио је данас да одлуке о чланству БиХ у НАТО нема, нити ће је бити, те да о томе "одлучујемо ми у Републици Српској".
Милорад Додик - Фото: СРНА
Милорад ДодикФото: СРНА

На питање Срне да прокоментарише изјаве Жељка Комшића и Бакира Изетбеговића да се амбасадор Русије у БиХ Петар Иванцов мијеша у унутрашње ствари БиХ и "не поштује одлуке њених институција" када је ријеч о томе да ли БиХ треба ући у НАТО, српски члан Предсједништва је рекао да одлуке о чланству у НАТО нема и нема пута БиХ у тај савез, нити ће га бити и за то им није крив Иванцов ни Руска Федерација.

- Руска Федерација има пријатељску политику према БиХ, засновану на међународном праву, не кријући да има добре односе са Републиком Српском - нагласио је Додик.

Он је истакао да Комшић и Изетбеговић не воде принципијелну политику, нити бране интересе БиХ, јер то што говоре није интерес Републике Српске.

- Они су обични трбухозборци својих ментора, који се крију по другим амбасадама у Сарајеву. Да су заиста заштитници интереса БиХ у коју се куну не би жртвовали свог министра безбједнисти зарад амбасадора Пакистана, и не би пажљивије гледали шта каже Савјет за провођење мира, измиљено тијело, него парламент БиХ, биран на изборима - констатовао је Додик.