latinica  ћирилица
04/07/2020 |  15:37 ⇒ 15:59 | Аутор: СРНА

Селак: Изборне листе у 43 локалне заједнице у Српској

Социјалистичка партија Српске /СПС/ ће на предстојећим локалним изборима имати одборничке листе у 43 локалне заједнице у Републици Српској и три у ФБиХ, рекао је предсједник странке Горан Селак.
Горан Селак - Фото: РТРС
Горан СелакФото: РТРС

Након сједнице Главног одбора странке, Селак је истакао да ће СПС и на локалном нивоу сарађивати са коалицијом која чини власт у Републици Српској, а тамо гдје то не буде могуће наступиће самостално.

- Нећемо потписивати споразуме са партијама које чине опозицију на нивоу Републике Српске - рекао је Селак новинарима у Бањалуци.

Селак је нагласио да је данас на сједници именован Главни изборни штаб СПС-а за локалне изборе, те донесено неколико битних закључака.

- Главни одбор је подржао иницијативу предсједника Републике Српске у вези са доношењем новог устава Српске. Сматрамо да је Републици Српској потребан нови устав, који ће бити у складу са Дејтонским мировним споразумом и анексима тог споразума - истакао је Селак.

СПС је позвала све политичке организације и потенцијалне независне кандидате у општини Сребреница да се договоре о заједничком кандидату за начелника општине из реда Срба.

- Позивамо и све политичке организације које имају политички утицај у Мостару, а долазе из Републике Српске, као и удружења грађана, да предложе заједничку листу за изборе у овом граду - додао је Селак.