latinica  ћирилица
04/07/2020 |  17:26 | Аутор: СРНА

Чак 48 новозаражених у Крагујевцу од потврђених 62 у Шумадији

Шумадија данас има још 62 новозаражених вирусом корона, од којих је 48 из Крагујевца, а ситуација је веома озбиљна и у Чачку.
Крагујевац - Фото: Wikipedia
КрагујевацФото: Wikipedia

Већем броју пацијената у Клиничком центру у Крагујевцу неопходна је терапија кисеоником.

На лијечењу у овом граду тренутно је 125 грађана из централне Србије са озбиљном клиничком сликом, од којих је 10 на респиратору.

Због повећаног броја заражених, али и већег броја пацијената повећани су капатицитети у ковид систему. Четири клинике и интензивна њега у Крагујевцу могу да приме око 260 болесника, наводи РТС.

Директор Клиничко-болничког центра у Чачку Мирослав Сретеновић рекао је да је ситуација са вирусом корона веома озбиљна, али да је тај здраствени центар опремљен са нових пет респиратора, те да у овом тренутку имају довољно медицинских капацитера у смислу опреме и кадрова.

Сретеновић је рекао да је у посљедњих десетак дана значајно повећан број пацијената који долазе са симптомима респираторних инфекција и ковид болести.

- Велики је притисак на болничке капацитете и у смислу пријема амбуланте и у смислу пријема пацијената на болничко лијечење - додао је Сретеновић.

Војна пољска болница у Новом Пазару, жаришту вируса корона, постављена је за 24 часа.

Вирус корона у Србији је у протекла 24 часа однио још осам живота, а инфекција је потврђена код 325 особа. На респираторима је 86 пацијената.