latinica  ћирилица
05/07/2020 |  08:33 | Аутор: СРНА

Без ванредних ограничења у саобраћају

На путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ нема ванредних ограничења, саобраћај је умјерен, а гужве нису забиљежене ни на граничним прелазима, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Српске.
Бањалука - Фото: РТРС
БањалукаФото: РТРС

Ванредни превоз креће се релацијама гранични прелаз Брод-Каруше, Каруше-гранични прелаз Брод, Бањ Брдо-Бијељина-Рача и Станић Ријека-Каруше, па из АМС-а моле возаче да буду опрезни и да поштују упутства лица из пратње.

Измјене у одвијању саобраћају актуелне су на путевима на којима се изводе радови, а возачима се савјетује опрезна вожња.

Радови се изводе на путнима правцима Љубиње-Требиње у мјесту Туље, Црна Ријека-Бјелајце, на магистралном путу у Власеници због изградње пословног објекта, на подручју Приједора, Прњавора, Брода и Котор Вароша, Бањалука-Стари Мајдан, Укрина-Клупе у мјесту Шњеготина, Дрињача-Милићи-Власеница, Чатрња-Градишка, Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика, Прибој-Лопаре, од Которског према Добоју, у општинама Источна Илиџа и Трново, Укрина-Горња Вијака и Шековићи-Цапарде.

У ФБиХ ради се на мосту преко ријеке Љубине у Семизовцу. За вријеме извођења радова саобраћај из смјера Тузле биће преусмјерен на алтернативни регионални пут и ауто-пут.

Саобраћај је обустављен због радова у тунелима Орманица на магистралном путу Сребреник-Орашје и Винац на магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф.

Због радова на мосту у мјесту Рељево на магистралном путу Јошаница-Ступ саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

У току је санација мостова и на магистралним путевима Сребреник-Шићки Брод /преко Тиње, у мјесту Дреник/, на улазу у Јајце, те на петљи Блатуша, код Зенице, а на тим локацијама саобраћај се одвија успорено.

Радови су актуелни и у тунелу Врандук код Зенице, гдје су и даље на снази измјене у одвијању саобраћаја.

Када је ријеч о граничним прелазима, на прелазима Хум и Метаљка није дозвољен улазак у Црну Гору, док је прелаз Делеуша од раније затворен због радова.

Улазак у Црну Гору из БиХ могућ је само уз обавезни ПЦР или ЕЛИСА тест стар максимално 48 часова. Транзит кроз Црну Гору без посједовања ПЦР или ЕЛИСА теста омогућен је уз контролу времена уласка, проласка контролних пунктова и изласка, без задржавања у Црној Гори.