latinica  ћирилица
05/07/2020 |  14:59 ⇒ 15:01 | Аутор: СРНА

Додик: Пекић био један од најбољих кошаркаша наше генарације на овом простору (ФОТО)

Кошаркашки, пријатељи и клупске колеге обиљежили су данас годишњицу смрти Драге Пекића Шиље, истакнутог спортисте, спортског радника и дугогодишњег предсједника Кошаркашког клуба "Уна" из Козарске Дубице, а првом меморијалном турниру присуствовао је и српски члан Предсједиштва БиХ Милорад Додик.
Додик у Козарској Дубици - Фото: СРНА
Додик у Козарској ДубициФото: СРНА

 Додик је рекао да је Пекић био један од најбољих играча овдје и у региону тога времена.

-- Он је недавно умро и његове и моје колеге из Дубице, који су играли у тим тимовима, одлучили су да на овај начин задрже сјећање на Пекића. Одазвао сам се њиховом позиву, поштујући његову кошаркашку величину у условима који су тада били. Пекић је био један од најбољих играча наше генерације на овом простору - рекао је Додик новинарима.

Први меморијални турнир "Драго Пекић Шиљо" отворио је начелник општине Козарска Дубица Раденко Рељић.

Због пандемије вируса корона, умјесто планираног турнира меморијала, у спортској дворани у Козарској Дубици одиграна је само једна пријатељска утакмица.

Додик у Козарској Дубици (Фото: СРНА)

У сјећање на преминулог колегу утакмицу су играли кошаркаши Уне заједно са кошаркашима Игокее из Александровца, бањалучког Борца, Слободе из Новог Града, "риједора из Приједора и Борца из Дрвара.

Постхумно је Драги Пекићу Шиљи додијељена Плакета за дугогодишњи допринос развоју кошарке у Републици Српској, коју је његовим синовима Драгану и Борни, уручио предсједник Кошаркашког Савеза Републике Српске Борис Спасојевић.

Дугогодишњи кошаркаш Уне Драган Јаћимовић уручио је у име клуба, српском члану Предсједиштва БиХ Милораду Додику урамљени дрес КК Уна са бројем 1, за подршку развоју кошарске у Козарској Дубици.

Овај спортски догађај организован је уз све препоручене мјере заштите од вируса корона, а пријатељска утакмица одгиграна је без публике.