latinica  ћирилица
05/07/2020 |  19:46 ⇒ 20:15 | Аутор: РТРС

Улагања у К. Дубицу; Све спремно за реконструкцију Бање Мљечанице (ВИДЕО)

Кандидат СНСД-а за начелника општине Козарска Дубица на локалним изборима биће Раденко Рељић, објавио је лидер странке Милорад Додик. Очекује подршку свих коалиционих странака. Општини је уплаћен милион марака, за санирање ранијих дуговања и најављене инфраструктурне пројекте.
Козарска Дубица - Фото: РТРС
Козарска ДубицаФото: РТРС

Козарска Дубица има наслијеђене проблеме с буџетом и огромним дуговима, који су остали иза претходне општинске структуре.

Ти проблеми, најављено је, ускоро ће бити санирани.

- Мислим да ћемо ми до краја године, а преузимам обавезу и на себе да се то догоди, имати чисту ситуацију око тога и растеретити буџет што исплатама, што пролонгирањем и репрограмирањем. Углавном то неће бити проблем сљедеће године у смислу развоја саме општине - рекао је Милорад Додик, предсједник СНСД-а.

Најављена је реконструкција пута Градишка - Козарска Дубица, вриједна девет милиона КМ. Биће реконструисана каналска мрежа и изграђена водоводна мрежа ка насељу Кнежица, за шта ће Влада издвојити 750.000 км. Један од најважнијих пројеката је реконструкција и проширење капацитета Бање Мљечанице.

- Већ је пребачено милион КМ за пројектну документацију, директор већ ради неке припреме. Тај пројекат који ће за око три године бити активиран у потпуности, од је великог је значаја за Козарску Дубицу јер ће довести до нових запошљавања, довешће људе из околних држава да ту троше новац, и то све ће се одражавати и на републички и општински буџет - навео је Раденко Рељић, начелник општине Козарска Дубица.

Додик је, у Дубици, поновио да било какво коалирање коалиционих партија са нивоа Републике Српске са опозицијом неће бити прихватљиво.