latinica  ћирилица
05/07/2020 |  19:50 ⇒ 20:04 | Аутор: РТРС

Има ли опозиција заједничког кандидата за градоначелника Бањалуке? (ВИДЕО)

Хоће ли опозиција у Бањалуци на локалним изборима наступити јединствено, још није јасно. ПДП је као заједничког кандидата представила Драшка Станивуковића. Међутим, из бањалучког СДС-а поручују да име кандидата зависи од коначног договора двије странке.
Бањалука (Фото: banjaluka.rs.ba) -
Бањалука (Фото: banjaluka.rs.ba)

Након вишемјесечних спекулација о имену кандидата ПДП-а за градоначелника Бањалуке, име је саопштено. Највише шансе за кандидатуру, поред Драшка Станивуковића, имала је Јелена Тривић, која ће на локалним изборима бити носилац листе.

- Опозиција ће имати једног кандидата, будите у то увјерени, зато што се у овим партијама налазе озбиљни и одговорни људи - рекао је Бранислав Бореновић, предсједник ПДП-а.

Управо на одговорност и поштовање договора позивају у бањалучком СДС-у. Кажу да од тога зависи да ли ће један кандидат представљати опозицију на наредним изборима. До тада, Драшко Станивуковић је исључиво кандидат ПДП-а, тврди први човјек Градског одбора СДС-а.

- Видјећемо у будућим данима да ли је он заједнички кандидат. Ми смо у неколико наврата усвојили потенцијално моју кандидатуру, а између нас двојице, дакле у овом часу, постоји још неколико имена, на чије одлуке још чекамо и њихове ставове - истакао је Славко Грбић, предсједник Градског одбора СДС-а Бањалука.

С друге стране, у редовима владајућих, већ је одлучено. У трку за нови мандат иде предсједник бањалучког одбора СНСД-а и актуелни градоначелник Игор Радојичић. У политичком блоку "Окупљање за Бањалуку" подршку Радојичићу дало је десет партија.