latinica  ћирилица
05/07/2020 |  19:52 ⇒ 20:20 | Аутор: РТРС

Жаково: Девета бициклистичка брдска трка "За сирац сира" (ВИДЕО)

У селу Жаково код Требиња данас прави адреналински догађај - девета бициклистичка брдска трка "За сирац сира". Због пандемије и затворених граница, учествовали су домаћи такмичари. Главна, специјална награда - херцеговачки сир, и ове године, отишла је у руке најбољих.
Бициклистичка трка - Фото: РТРС
Бициклистичка тркаФото: РТРС

Херцеговачки крш, 30 и више степени, изазовна стаза, бициклисти и чувени сирац сира - обиљежили су и девету трку. Адреналина није мањкало, иако је конкуренција била нешто слабија него претходних година.

Кроз циљ први је прошао Петар Спаић. Четири и по километра стазе савладао је за 15 минута и 11 секунди.

У конкуренцији дама кроз циљ је прва прошла Кристина Гудељ. Уз награде, за учеснице трке и аутентични букети смиља.

Организатори из ПД "Вучији зуб", задовољни што се трка одржала, и прераста у традицију, и што је сваке године све више учесника у конкуренцији омладинаца.

- Деевти пут организјујемо ову лијепу причу у Жакову. Циљ нам је не само промоција спорта, већ и херцеговачких села и производа, јер се и главна награда прави у овом селу - рекао је Игор Шкеро, предсједник ПД "Вучији зуб".

Осим главне елит трке, вожене су дјечија и трка за јуниоре. Жаково је данас окупило не само спортисте, већ и љубитеље природе, здравог живота и фотографије. До наредне године и малог, великог јубилеја 10. окупљања "За сирац сира".