latinica  ћирилица
06/07/2020 |  14:38 ⇒ 14:55 | Аутор: СРНА

Донација ЕУ Болници у Требињу у вриједности 230.000 КМ

Шеф Делегације ЕУ у БиХ Јохан Затлер уручио је данас Болници у Требињу два респиратора и рендген апарат вриједности 233.300 марака КМ.
Јохан Сатлер уручио два респиратора и рендген апарат - Фото: СРНА
Јохан Сатлер уручио два респиратора и рендген апаратФото: СРНА

- Овдје смо да уручимо потребну опрему и да покажемо да смо ту за вас када постане тешко - рекао је Затлер.

Он је напоменуо да је донација раније стигла у још неколико болница на подручју цијеле БиХ.

- Посљедње двије седмице су нам биле подсјетник да криза није завршена, бројке расту и овдје. Јако је важно пратити савјете и поступати по њима - истиче Затлер.

Примопредаји ове донације присуствовао је мнистар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић који је захвалио делегацији ЕУ на вриједној донацији која ће, како је рекао, бити од великог значаја за медицинаре који раде са обољелим од вируса корона.

- Захваљујем и на претходној донацији анестезиолошког апарата заједно са личном заштитном опремом, тако да је вриједност дониране опреме требињској Болници од ЕУ до сада око 330.000 КМ - истакао је Шеранић.

Шеранић је захвалио здравственим радницима који су и сада и прије показивали пожртвованост и опредијељеност да становницима ове регије пруже максималну пажњу.

Вршилац дужности директора Болнице Требиње за медицинска питања Станко Буха рекао је да је данашња донација од великог значаја.

- Сва опрема која долази преко ЕУ је квалитетна и зато нам ово значи. Молим грађане да буду одговорни и да се придржавају мјера - рекао је Буха.

Он је истакао да се ситуација када је ријеч о броју пацијената на требињском Ковид-одјељењу из сата у сат мијења.

- Имамо три тежа пацијента који су на кисеонику, а немамо никога на респиратору - рекао је Буха.