latinica  ћирилица
06/07/2020 |  20:22 ⇒ 21:20 | Аутор: СРНА

Србија: Ванредна ситуација у 14 општина и градова

И у општини Лучани проглашена је ванредна ситуација због повећаног броја заражених вирусом корона, чиме се број општина и градова у Србији у којима је на снази ванредна ситуација због погоршања епидемиолошке ситуације повећао на 14.

Одлуку о проглашењу ванредне ситуације донио је Штаб за ванредне ситуације општине Лучани, гдје је данас потврђено присуство вируса код шест пацијената, док се за 21 пацијента очекују резултати са тестирања на вирус.

У Лучанима је сада обавезно ношење заштитне маске у затвореном простору, а забрањено је организовање свечаности и спортских и других забавних манифестација, ограничен је број особа у трговинским и угоститељским објектима и наложено придржавање физичке дистанце од најмање два метра.

Одлуком општинског Штаба за ванредне ситуације ограничено је радно вријеме угоститељских, трговинских радњи и малопродајних објеката, тако да радно време почиње најраније у 7.00 часова, а завршава се најкасније до 22.00 часа.

Ванредна ситуација је због раста броја заражених вирусом корона најприје је проглашена у Новом Пазару, а затим и у Тутину, Крагујевцу, Врању, Ивањици, Београду, Шапцу, Чачку, Ариљу, Краљеву, Пожеги, Ужицу и Прибоју.