latinica  ћирилица
06/07/2020 |  22:05 | Аутор: СРНА

Лица која улазе у Црну Гору из Србије иду у карантин

Лица која улазе у Црну Гору из Србије од вечерас неће бити упућивана у кућну самоизолацију већ искључиво у карантин у објектима које је одредила држава, одлучило је Координационо тијело Владе Црне Горе за заразне болести.
Добродошли у Црну Гору - Фото: Глас Српске
Добродошли у Црну ГоруФото: Глас Српске

На сједници Координационог тијела одлучено је да се због високог епидемиолошког ризика прекида васпитно-образовни рад у јавним и приватним установама које обављају предшколско васпитање и образовање, саопштено је из Владе Црне Горе.

Радно вријеме свих угоститељских објеката – ресторана, кафана, кафетерија, хотелских ресторана и сличних угоститељских објекта, као и угоститељских објеката на купалиштима и плажама, на цијелој територији Црне Горе ограничава се до поноћи.

- Због сложене епидемиолошке ситуације у сјеверном региону земље одлучено је да се у општинама Пљевља, Бијело Поље, Беране, Петњица, Андријевица, Рожаје, Плав и Гусиње рад свих угоститељских објеката обуставља на седам дана - навели су из Владе.

На подручју општине Пљевља уводе се мјере забране окупљања у затвореним и на отвореним јавним мјестима, јавна окупљања, јавне приредбе, спортски, политички, културно-умјетнички и приватни скупови, свадбе, као и друге манифестације.

- Од вечерас лица која улазе у Црну Гору из Србије до даљег неће бити упућивана у кућну самоизолацију већ искључиво у карантин у објектима које је држава одредила за ту мјеру - додаје се у саопштењу.

За сриједу је заказан састанак представника Координационог тијела, Државне изборне комисије, надлежних државних институција о мјерама које је потребно донијети како би 30. августа био омогућен неометан изборни процес.

У Црној Гори хоспитализовано је 80 пацијената заражених вирусом корона, од којих је пет животно угрожено, саопштено је раније данас из Координационог тијела за заразне болести.