latinica  ћирилица
07/07/2020 |  08:04 ⇒ 08:08 | Аутор: СРНА

Претежно мокри коловози

Саобраћај се у Републици Српској одвија по претежно влажним или мокрим коловозима, уз повећану опасност од одрона, због чега је неопходна опрезна вожња, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Мокри коловози - Фото: илустрација
Мокри коловозиФото: илустрација

У Федерацији БиХ је због нестабилног времена, те повремене кише у појединим крајевима, потребан опрез током вожње, посебно на дионицама у западним и југозападним крајевима гдје су јаки удари вјетра.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

На граничним прелазима Хум и Метаљка није дозвољен улазак у Црну Гору, док је гранични прелаз Делеуша од раније затворен због радова.

Улазак у Црну Гору из БиХ могућ је само уз обавезни ПЦР или ЕЛИСА тест стар максимално 48 часова.

Транзит кроз Црну Гору без посједовања ових тестова омогућен је уз контролу времена уласка, проласка контролних пунктова и изласка, без задржавања у Црној Гори.

БиХ је отворила границе према Хрватској, Србији и Црној Гори. Одлука се односи само на грађане те три државе, док држављани осталих земаља у БиХ могу ући уколико имају оправдане разлоге и негативан тест на вирус корона, не старији од 48 часова. Улазак у БиХ дозвољен је и за супружнике и малољетну дјецу држављана БиХ.

Србија је отворила граничне прелазе за путнички и робни саобраћај без неопходног теста на вирус корона и дозволе комисије.

Због санације магистралног пута Љубиње-Требиње, у мјесту Туље, сваки дан, осим недјеље, од 8.00 до 14.00 часова саобраћај ће бити обустављен и преусмјерен на путни правац Столац-До-Берковићи-Кривача-Билећа-Требиње.

У току је реконструкција дионице магистралног пута Чатрња-Градишка, због чега се саобраћај одвија наизмјенично, једном траком.

Саобраћај се на дионици магистралног пута Крупац-Богатићи на подручју општина Источна Илиџа и Трново одвија наизмјенично, једном траком, уз семафоре, због изградње МХЕ Крупац на ријеци Жељезници.

Због деминерских радова на дионици магистралног пута Брод-Оџак, у мјесту Клакар Доњи, од 8.15 до 15.05 часова радним данима буде повремених обустава саобраћаја, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања.

На магистралном путу Пелагићево-Градачац, у мјесту Турић Просјек, због деминирања, актуелне су повремене обуставе саобраћаја од 8.05 до 15.05 часова.

И на дионици регионалног пута Дервента-Подновље, на деминерском радилишту "МСП Горњи Божинци" од 8.15 до 15.05 часова радним данима актуелне су повремене обуставе саобраћаја, у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања.

На регионалном путу Црна Ријека-Бјелајце саобраћај се сваки дан, осим недјеље, обуставља од 8.00 до 16.00 часова. Изван времена обуставе, саобраћај се одвија наизмјенично, једном траком, уз регулацију свјетлосном сигнализацијом.

У току је санација клизишта на регионалном путу Котор Варош-Кнежево, у мјесту Живинице, те радним данима у интервалу од 7.00 до 17.00 часова буде повремене обуставе саобраћаја од максимално пет минута.

На дијелу регионалног пута Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика одвијање саобраћаја је успорено, наизмјенично једном траком, због клизишта. Једном траком саобраћа се и на регионалном путу Прибој-Лопаре, у насељеном мјесту Прибој, преко моста на Лабуђанској ријеци, због оштећења моста.

Саобраћај је због радова обустављен у тунелу Орманица на магистралном путу Сребреник-Орашје и тунелу Винац на магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф.

Због радова на мосту у мјесту Рељево на магистралном путу Јошаница-Ступ, саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

На магистралном путу Зеница-Немила, кроз тунел Врандук, од 5.00 до 21.00 час саобраћај се одвија несметано - двосмјерно. Од 21.00 до 00.30 возила се пропуштају наизмјенично, док је од 00.30 до 5.00 часова саобраћај кроз тунел обустављен. За вријеме обуставе возила до 7,5 тона укупне масе могу користити обилазницу кроз насеље Тетово, а возила изнад 7,5 тона алтернативне правце Добој-Шићки Брод- Сарајево и Жепче-Завидовићи-Олово-Сарајево.