latinica  ћирилица
07/07/2020 |  09:11 ⇒ 09:16 | Аутор: СРНА

Снажан земљотрес близу Јаве, нема жртава

Снажан земљотрес догодио се близу обале главног индонежанског острва Јава, а за сада није пријављено да је било ко повријеђен нити да је начињена материјална штета.
Земљотрес - Фото: Getty Images
ЗемљотресФото: Getty Images

Амерички институт за геолошка истраживања /УСГС/ саопштио је да је земљотрес био јачине 6,6 степени по Рихтеровој скали, те да је догодио на дубини од 528 километара.

Према наводима Института, епицентар потреса био је на око 94 километра сјеверно од града Батанг у покрајини Централна Јава.

Индонежанска Агенција за метеорологију, климатологију и геофизику саопштила је да је земљотрес био јачине 6,1 степен по Рихтеровој скали и да није проузроковао цунами, јавио је АП.

Званичник Агенције, који се представља као Дарјоно, изјавио је да је становништво осјетило средње јак потрес до острва Бали, уз напомену да се није осјетио снажан земљотрес због велике дубине епицентра.

У Индонезији су чести земљотреси и ерупције вулкана. У земљотресу и цунамију у Индијском океану 2004. године погинуло је 230.000 људи у десет земаља, већина њих у Индонезији.