latinica  ћирилица
07/07/2020 |  12:46 ⇒ 12:47 | Аутор: СРНА

Вулин: Београдска "Арена" спремна да прими заражене

Министар одбране Србије Александар Вулин изјавио је да је привремена болница у београдској "Штарк арени" спремна за пријем пацијената обољелих од вируса корона, а да је Војска Србије, која је привела намјени овај објекат, спремна за сваки сљедећи задатак.
 - Фото: ФОНЕТ
Фото: ФОНЕТ

- Од данас, када надлежне медицинске власти буду сматрале да је потребно да шаљу пацијенте, простор београдске "Арене" спреман је да их прими. Војска Србије даће свој допринос, као што је давала и до сада, кроз војне љекаре, одговарајуће обезбјеђење, дезинфекцију и све оно што је потребно - рекао је Вулин.

Вулин је нагласио да ће Србија кроз "Арену" успјети да сачува капацитете здравственог система за оне којима је помоћ највише потребна, а да ће у њу долазити људи који су већ у фази опоравка и којима је потребна другачија врста његе, саопштено је из Министарства одбране Србије.

Државни секретар у Министарству здравља Србије Берислав Векић навео је да ће у "Арену" бити примани пацијенти који су завршили доминантно-хоспитални дио и који су добро одреаговали на терапију.

- Они овде долазе на завршетак терапије и додатно праћење. Након тога вршиће се тестирање, послије чега ће ићи у самоизолацију наредних 14 дана. Очекујем да се данас, по завршетку визите у клиничко-болничким центрима и Инфективној клиници, изврши процјена који су то пацијенти који задовољавају ове критеријуме, након чега ће у току дана бити пребачени - рекао је Векић.