latinica  ћирилица
07/07/2020 |  17:35 | Аутор: РТРС

Тузла: Повећан прилив илегалних миграната од 16. маја

Интензитет доласка илегалних миграната на подручје Тузланског кантона од 16. маја поново се појачава, наведено је у информацији о актуелној ситуацији у вези са мигрантима, који је данас прихватила Влада Тузланског кантона.
Мигранти - Фото: РТРС
МигрантиФото: РТРС

 У складу са том чињеницом Министарство унутрашњих послова и Управа полиције Тузласнког кантона континуирано предузимају службене мјере и радње, с циљем одржавања повољног стања бебједности.

С обзиром да Служба за послове са странцима, Теренски центар Тузла, због ситуације у вези са вирусом корона, од краја марта не врши регистрацију миграната, полицијски службеници су током мјесеца маја пронашли и евидентирали око 900 миграната, који код себе нису имали идентификационе документе.

Према држави поријекла пронађених миграната, полицијски службеници су, на основу података које о себи дају мигранти, дошли до сазнања да највише миграната долази из Пакистана 484, Афганистана 233, Бангладеша 46, Ирака 45, Сирије 30, Алжира шест, Марока четир, Либије и Индије по три и Ирана два мигранта.

У току маја евидентирана су два безбједносно интересантна догађаја у којим су учествовали мигранти, наводи се на порталу Владе Тузланског кантона.