latinica  ћирилица
07/07/2020 |  21:53 ⇒ 22:01 | Аутор: СРНА

Додик: Кандидатура Небојше Шешлије за начелника - добра опција за побједу (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је да општина Источна Илиџа заслужује да има право вођство, да кореспондира са републичким и градским органима власти и да покуша учинити све да ријеши важне инфраструктурне проблеме како би обезбиједила што боље услове за све становнике ове локалне заједнице.
Споразум - Фото: РТРС
СпоразумФото: РТРС

Додик је, поздрављајући вечерас потписани коалициони споразум седам политичких странака које ће дјеловати заједно на предстојећим локалним изборима у Источној Илиџи, рекао да је кандидатура Небојше Шешлије из СНСД-а за начелника добра опција за побједу у овој општини.

- Очигледно да је коалиција респектабилна да обезбиједи подршку за побједу и вјерујем да ће тако бити. Мислим да је Шешлија најбољи од ових који се нуде - рекао је Додик и пожелио успјех и кандидату и коалиционим партнерима у подршци заједничком кандидату СНСД-а, Уједињене Српске, ДНС-а, Демоса, НДП-а, Социјалистичке партије и Социјалистичке партије Српске.

Лидер Уједињене Српске Ненад Стевандић рекао је да је увјерен да ће побједа бити недвосмислена и да се мора слиједити коалиција на републичком и на нивоу БиХ.

- Бисер који недостаје је Сарајевско-романијска регија - нагласио је Стевандић и додао да се морају слиједити три циља и да успјех неће изостати.

Он је поручио да је први циљ да се слиједи и чува линија националне политике да се сачува или прошири достигнути ниво самосталности Републике Српске, други циљ је да не штрчи Источна Илиџа у Сарајевско-романијској регији као општина, да се не опире или ратује против Републике Српске, него да буде заједно са свима осталима у развоју који је почео у овој регији, да достигне и престигне друге општине, а трећи разлог је људски квалитет који Шешлија има, због чега су одлучили да га подрже.

Лидер ДНС-а Ненад Нешић каже да вјерује у стопроцентну побједу у шест општина у Источном Сарајеву и да ће заједнички кандидат имати стоодстотну подршку странке на чијем је челу и за Источну Илиџу и за Републику Српску.

- Побједа је једини могући резултат - истакао је Нешић.

Споразум (Фото: РТРС)

Небојша Шешлија, кандидат за начелника седам политичких странака које су потписале коалициони споразум о заједничком дјеловању на подручју Источне Илиџе, захвалио је предсједнику странке и коалиционим партнерима на привилегији и подршци да буде заједнички кандидат и рекао да у наредне четири године треба да се изгради ова општина.

- Свјесни смо чињенице да посљедњих 25 година ова општина стагнира, да се не развија у жељеном правцу и крајње је вријеме да неопходне промјене донесу побољшање животног стандарда свих становника Источне Илиџе - поручио је Шешлија.

Предсједник Општинског одбора СНСД-а Источна Илиџа Мирослав Вујичић изјавио је да та странка заједно са коалиционим партнерима очекује убједљиву побједу њиховог кандидата Небојше Шешлије за начелника ове општине на предстојећим локалним изборима.

Вујичић је истакао да коалициони капацитет свих партија /ДНС, Уједињена Српска, СП, Социјалистичка партија Српске, НДП, Демос/ окупљених око Небојше Шешлије јесте више од 6.500 гласова.

- Изашли смо са јасном визијом и програмом развоја Источне Илиџе и са човјеком који има капацитет и снагу да изнесе побједу у Источној Илиџи и што је најважније, у четворогодишњем мандатном периоду да направи значајне промјене у овој локалној заједници - рекао је Вујичић.

Он је напоменуо да је циљ да Источна Илиџа постане лидер у Источном Сарајеву, а не да као сада буде на зачељу, када су у питању општине из састава тог града.

Предсједник Општинског одбора ДНС-а Источна Илиџа Биљана Ристић истакла је да су препознали причу да са овом коалицијом могу да направе просперитетнију и бољу будућност за младе на подручју ове општине, додајући да не жели да њена дјеца иду са простора ове општине, а Небојша Шешлија је добар кандидат и чланови ДНС-а ће му пружити подршку.

Предсједник Општинског одбора Демоса Источна Илиџа Дарко Љубоје истакао је да заједнички кандидат за начелника има њихову подршку, додајући да је дошло вријеме за промјене и да се у сарадњи са институцијама Владе Републике Српске направи бољи амбијент за све грађане те општине.

- Кандидат је квалитетан, већ дуго је у политичком животу и има доста радног искуства, тако да се надамо побједи и бољим данима за општину Источна Илиџа - истакао је Љубоје.

Предсједник Општинског одбора Уједињене Српске Источна Илиџа Зоран Трапара напоменуо је да Шешлија као директор Болнице "Србија" успјешно води ову здравствену установу, и који ће у будућности имати визију да од ове локалне заједнице направи једну од најразвијенијих општина на овој регији.

Данко Васиљевић је истакао да ће Општински одбор Социјалистичке партије Српске Источна Илиџа, његови чланови и симпатизери у великом броју подржати Шешлију, јер су свјесни да је он право рјешење за општину Источна Илиџа, јер има довљоно људских и професионалних капацитета да успјешно води ову локалну заједницу сљедеће четири године на добробит свих грађана.

Предсједник Општинског одбора Социјалистичке партије Слободан Пајић сматра да је потписивање коалиционог споразума само наставак добре сарадње са СНСД-ом, а Небојша Шешлија је најбољи избор СНСД-а у овој општини за начелника.

Потписивању коалиционог споразума присуствовали су високи званичници СНСД-а Радован Вишковић, Зора Видовић, Сташа Кошарац и други представници у заједничким институцијама и локалним заједницама.