latinica  ћирилица
08/07/2020 |  11:29 ⇒ 13:04 | Аутор: РТРС

Вишковић: Нема нових мјера, само веће казне за неодговорне (ВИДЕО)

Премијер Српске Радован Вишковић рекао је да у Републици Српској неће бити увођене нове мјере, али да ће бити повећане казне за оне који се не придржавају мјера које су на снази.
Радован Вишковић - Фото: РТРС
Радован ВишковићФото: РТРС

Вишковић је подсјетио да све мјере остају на снази до 20. јула, наводећи да одговорно понашање сваког појединца најефикаснији начин заштите читаве заједнице.

- Оно што смо промијенили, а што смо и најавили, јесте да смо појачано присутни са надлежним инспекцијским органима, те ће према неодговорним бити примјењиване законом прописане санкције - рекао је он.

Вишковић је навео да 80 одсто грађана који су поштовали мјере не треба да буду таоци неодговорних, те да се на јесен очекује мало јачи удар епидемије, али да Република Српска чини све да буде спремна уколико се то деси.

Вишковић је истакао да је у плану да на локацији старе Хирургије у Бањалуци буде направљена ковид болница за подручје бањалучке регије и нагласио да ће Влада Српске обезбиједити средства за реализацију тог плана.

- Тај објекат смо у протеклом периоду користили за карантин за лакше обољела лица од вируса корона, а да би то била ковид болница треба да буду урађене друге ствари, које нису рађене за карантин - навео је Вишковић и додао да је Институт за обнову и грађење Републике Српске задужен да посјети ову локацију и припреми извјештај о потребним улагањима у тај пројекат.