latinica  ћирилица
08/07/2020 |  20:28 ⇒ 20:48 | Аутор: СРНА

У Београду нападнут Драган Ђилас, у Новом Саду разбијен улаз РТВ-а (ФОТО)

Лидер Странке слободе и правде Драган Ђилас нападнут је вечерас на протесту грађана и дијела опозиције у Београду због најаве могућег увођења полицијског часа, док су демонстранти у Новом Саду каменицама разбили врата на улазу у Радио-телевизије Војводине, као и улаз у просторије СНС-а у Стражиловској улици.
Протести у Београду - Фото: РТРС
Протести у БеоградуФото: РТРС

Ђиласа су непозната лица изударала каишевима, након чега се он удаљио са протеста, пренијели су београдски медији.

Претходно је једна насилна група напала лидера ПСГ Сергеја Трифуновића који је задобио повреде главе.

Поред лидера Савеза за Србију, њихових присталица, испред скупштине се налазе и "Суверенисти".

Протест протиче уз пиштаљке, звиждуке и повремене узвике и увреде упућене предсједнику Србије Александру Вучићу, блокиран је саобраћај у центру града, а полиција је распоређена око зграде Скупштине и Предсједништва Србије.

Протести у Београду (Фото:  РТРС)

Претходно је око 18.00 часова испред Филозофског факултета одржан протест присталица и припадника Савеза за Србију.

Они су затражили именовање новог Кризног штаба за борбу против вируса корона, као и одговорност због поступака полиције на синоћњем протесту испред Скупштине Србије.

Протести у Београду (Фото: РТРС)

Такође, затражили су да одговарају полицијски команданти због, како тврде, бруталности полиције током јучерашњег протеста, као и да се пусте ухапшени демонстранти и да РТС почне да извјештава о протестима и захтјевима окупљених.

Медији јављају да се протест одржава и у Новом Саду, гдје су окупљен такође затражили да се распусти Кризни штаб, да се сазна истина колико је тачно људи умрло и обољело од короне, да се паре за цркве преусмјере на оне који су обољели, да се здравствени радници хонорарци запосле и да се људи који су изгубили посао за вријеме епидемије - на њега врате.

РТС јавља да групе грађана протестују и у Крагујевцу, Нишу и Крушевцу.