latinica  ћирилица
09/07/2020 |  08:09 ⇒ 11:47 | Аутор: СРНА

СМ о граничном прелазу на локацији Братунац-Љубовија

Савјет министара требао би данас да разматра Нацрт споразума са Владом Србије о изградњи и успостављању новог заједничког граничног прелаза на локацији Братунац-Љубовија, са извјештајем о преговорима.
Савјет министара - Фото: РТРС
Савјет министараФото: РТРС

 На приједлог Министарства правде, пред министрима ће бити приједлог ревидиране стратегије за рад на предметима ратних злочина БиХ - други круг гласања, као и приједлог одлуке о усвајању ревидираног Акционог плана за спровођење Стратегије за реформу сектора правде у БиХ за период 2019-2020. године - други круг гласања.

Министри ће разматрати и информацију са Планом мјера и активности за ефикасно управљање мигрантском кризом у БиХ, други круг гласања, на приједлог Министарства безбједности, најављено је на званичној страници Савјета министара.

На сједници би требало да буде ријечи и о приједлогу одлуке о именовању експертског тима за праћење стања и активности у вези са проблематиком одлагања радиоактивног отпада и истрошеног нуклеарног горива на локацији Трговске горе, чији је предлагач Министарство спољне трговине и економских односа.

На дневном реду сједнице је приједлог рјешења о разрјешењу помоћника директора Дирекције за европске интеграције, обавјештење о истеку мандата и покретању процедуре за избор и именовање директора Управе за индиректно опорезивање БиХ, други круг гласања, информација о истеку мандата директору Института за акредитовање БиХ, информација о истеку мандата директору Дирекције за европске интеграције, други круг гласања.

Министри би требали да разматрају и информацију о истеку мандата замјеницима директора Агенције за развој високог образовања и осигурање квалитета БиХ, други круг гласања, информацију о истеку мандата и расписивање јавног конкурса за чланове Одбора службе за жалбе БиХ, као и приједлог одлуке о именовању чланова Управног одбора Агенције за безбједност хране БиХ.

На дневном реду сједнице су и именовања из надлежности Савјета министара и то приједлог именовања директора Агенције за школовање и стручно усавршавање кадрова, те приједлог за именовање директора Агенције за истраге и заштиту - нови приједлог.

На предложеном дневном реду је и одлука о предлагању члана у Регулаторну комисију за електричну енергију БиХ из Републике Српске, те приједлог за именовање генералног директора Регулаторне агенције за комуникације БиХ.

Биће разматран и приједлог одлуке о прихватању помоћи Уједињених Арапских Емирата БиХ, чији је предлагач Министарство цивилних послова.

На сједници би требало да буде ријечи о приједлогу одлуке о измјени одлуке о овлаштеним тијелима за оцјењивање усаглашености за производе заштићене ознаке поријекла, заштићене ознаке географског поријекла и гарантовано традиционалног специјалитета, чији је предлагач Агенција за безбједност хране БиХ.

На дневном реду ће бити и информација о усклађености законодавства у БиХ с легислативом ЕУ, као и о могућности ширења сектора органске производње, затим информација о реализацији Пројекта управљања сливом ријеке Дрине на западном Балкану, чији је предлагач Министарство спољне трговине и економских односа.

На дневном реду сједнице је и извјештај о спроведеним активностима на реализацији Акционог плана за заштиту од поплава и управљање ријекама у БиХ за период од марта 2018. до децембра 2019. године, као и Извјештај о раду Комисије за концесије БиХ за прошлу годину.