latinica  ћирилица
09/07/2020 |  12:02 ⇒ 13:54 | Аутор: РТРС

Бањалука: Кружни ток код Леснине биће завршен за петнаестак дана (ФОТО)

Радови на изградњи кружне раскрснице код Леснине улазе у завршну фазу и требало би да буду готови у другој половини овог мјесеца, изјавио је Славиша Сандић, начелник Одјељења за саобраћај и путеве града Бањалука.
Бања Лука: Кружни ток "Леснина" (Фото:banjaluka.rs.ba) -
Бања Лука: Кружни ток "Леснина" (Фото:banjaluka.rs.ba)

Према његовим ријечима, тренутно се ради на асфалтирању кружног тока и хортикултурном уређењу пратећих зелених површина.

- Очекујемо да радови буду завршени у другој половини мјесеца, односно највјероватније послије 20. јула. По изградњи ове раскрнице, очекује се да ће саобраћај бити знатно растерећен на овом јако важном саобраћајном чворишту – истакао је Сандић.

Ово је једанеста кружна раскрсница која се гради у посљедње три године, а реализује се у сарадњи Града и Путева Републике Српске. Вриједност инвестиције износи око 1,3 милиона КМ.

Упоредо са реализацијом овог пројекта, оближња саобраћајница у Улици Ивана Горана Ковачића биће проширена, како би се комплетирала повезница источног и западног транзита, од новог моста у Обилићеву па до кружног тока на западном транзиту код Центрума.

- Град је раније потписао споразум са Путевима Републике Српске за изградњу ове улице, али још немамо информацију када ће радови почети. Путевима смо доставили сву потребну документацију, тако да се надамо да ће ускоро бити расписана јавна набавака за избор извођача - нагласио је Сандић.