latinica  ћирилица
09/07/2020 |  12:08 ⇒ 19:26 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Институције Српске пажљиво прате епидемиолошку ситуацију

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас у Бањалуци са отправницом послова Амбасаде Краљевине Норвешке у БиХ, Сири Андерсен о актуелним политичким и економским приликама, као и о тренутној епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској и БиХ.
Цвијановић-Андерсен - Фото: РТРС
Цвијановић-АндерсенФото: РТРС

Цвијановић и Андерсен су констатовале да је сарадња институција Српске и Норвешке на задовољавајућем нивоу, изразивши наду да ће односи у наредном периоду бити додатно унапређени, саопштено је из Кабинета предсједнице.

Предсједница Српске је истакла да институције Републике Српске пажљиво прате епидемиолошку ситуацију, рекавши да ефикасна борба против вируса корона подразумијева одговорно понашање сваког појединца, те стриктно поштовање мјера и препорука надлежних институција.

На састанку је истакнуто да је политичка ситуација у БиХ компликована, а предсједница Републике Српске је нагласила да би спровођење социо-економских реформи и ублажавање негативних посљедица пандемије на привреду требало да буду приоритетни задаци надлежних институција на свим нивоима власти, наведено је у саопштењу.