latinica  ћирилица
09/07/2020 |  13:25 ⇒ 13:31 | Аутор: СРНА

Шест странака подржало кандидатуру Аџића за градоначелника Градишке

Представници шест политичких странака потписали су данас Споразум о подршци кандидату СНСД-а за градоначелника Градишке Зорану Аџићу.
Зоран Аџић - Фото: СРНА
Зоран АџићФото: СРНА

Споразум су, осим Аџића, који је и предсједник Градског одбора СНСД-а Градишка, потписали предсједници градских одбора Демоса Владимир Јанковић, Уједињене Српске Славко Дуњић, Демократског народног савеза Дане Малешевић, Социјалистичке партије Ивица Лучка и Социјалистичке партије Српске Сњежана Гвозден.

Аџић је захвалио за подршку и истакао да ова групација политичких странака наставља успјешну коалициону сарадњу из претходног периода, нагласивши да скупштинска већина у градском парламенту није била упитна у претходне три и по године, што је омогућило реализацију бројних инфраструктурних и других пројеката на подручју Градишке.

- Ова група политичких странака жели да захвали грађанима за подршку у претходном периоду и да пред њих на локалним изборима изађе јединствено, тражећи подршку за наставак реализације свих започетих инвестиција на подручју града. Показали смо да смо коалиција која жели да ради у интересу грађана и привредника Градишке - рекао је Аџић новинарима након потписивања споразума.

Он је навео да су у Градишци завршени бројни капитални пројекти, али и започете значајне инвестиције.

- Трудили смо се у овом мандату да оставимо трага у свих 56 градишких мјесних заједница. Мислим да смо у томе успјели и да имамо образ да изађемо пред те грађане и затражимо нови мандат - поручио је Аџић.

Одговарајући на питање новинара како коментарише чињеницу да опозиција у Градишци још није објавила ко ће бити њихов кандидат за градоначелника, Аџић је истакао да ова коалиција није оптерећена тиме шта ће опозиција одлучити.

- Они треба да буду оптерећени својим радом, да ли су ишта урадили за Градишку јер су пола мандата локалне скупштине имали и позиције у власти на нивоу БиХ. Нису урадили ништа, а ми смо за кратко вријеме успоставили сарадњу са Савјетом министара, али и наставили сарадњу са институцијама Републике Српске и међународним организацијама. Волио бих да у наредном мандату имамо конструктивну опозицију, која жели да заједно наставимо развијати Градишку - рекао је Аџић.

Он је додао да је актуелна градска власт обезбиједила 59 милиона КМ грантова за разне пројекте, од којих је 30 милиона КМ већ инвестирано у Градишци, а 29 милиона КМ се односи на бесповратне грантове за реализацију капиталног пројекта прикупљања и пречишћавања отпадних вода.

Предсједник Градског одбора Демоса Владимир Јанковић истакао је да је потписивање споразума подршке кандидату за градоначелника само формалност, с обзиром на то да је Градски одбор градишког Демоса прије 10 дана донио одлуку да подржи Аџићеву кандидатуру и тако настави досадашњу успјешну сарадњу.

- Све што смо се договорили 2016. године је завршено или се завршава и нема сумње да ова коалиција може заједнички да настави успјешно да ради, а у зависности од тога колико ко добије подршку на изборима имаће и удио у локалној власти - рекао је Јанковић.

Предсједник Градског одбора Уједињене Српске Славко Дуњић рекао је да је у актуелном мандату локална власт у Градишци показала да може и даље да сарађује.

- Задовољство је да су досадашњи коалициони партнери остали јединствени и да тако наставе дјеловати - додао је Дуњић.

Предсједник Градског одбора Демократског народног савеза Дане Малешевић нагласио је да је подршка Аџићевој кандидатури гаранција да ће и ДНС остварити своје циљеве и добар изборни резултат.

- Припреме за изборе смо одавно започели и надам се да ћемо имати бар онолику подршку бирача као на претходним изборима, што ће нам гарантовати довољно одборничких мјеста у локалној скупштини - додао је Малешевић.

Предсједник градског одбора Социјалистичке партије Ивица Лучка рекао је да је потписивање споразума подршке кандидату за градоначелника наставак успјешног рада локалне власти, додајући да Социјалистичка партија очекује исту или већу подршку грађана на локалним изборима.

- Битно је да су сви коалициони партнери остали на окупу, што гарантује да ће се односи које смо градили развијати и у наредном периоду - навео је Лучка.

Предсједник Градског одбора Социјалистичке партије Српске Сњежана Гвозден рекла је да је та странка задовољна што је дио коалиције у коју вјерује.

- Знамо да смо најмлађа политичка организација, али сматрам да можемо остварити одличан изборни резултат и тако дати допринос и укупном резултату коалиције - додала је Гвозденова.