latinica  ћирилица
09/07/2020 |  13:30 ⇒ 14:11 | Аутор: СРНА

Због недостатка новца стају радови на Дневном центру у Косовској Митровици

Предсједник Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов рекао је Срни да ће након што буде завршена фасада стати радови на Дневном центру "Подржи ме - 9. јануар" у Косовској Митровици за дјецу и младе са потешкоћама у развоју на Косову и Метохији, јер за завршетак овог објекта недостаје још 85.000 евра.
Дневни центар "Подржи ме - 9. јануар" у Косовској Митровици - Фото: РТРС
Дневни центар "Подржи ме - 9. јануар" у Косовској МитровициФото: РТРС

Арлов каже да је овај пројекат, укупне вриједности око 280.000 евра, у фази завршетка, али се мора стати са радовима, те наводи да је глобална ситуација изазвана вирусом корона спријечила њихову намјеру да заврше Центар до 19. августа.

- Остало је да буде урађено комплетно унутрашње уређење - столарија, подови, гријање, керамика, санитарије, глетовање, ригипс, лифт... За то чекамо да сакупимо средства - навео је Арлов.

Он додаје да се ових дана очекује уплата одобрене донације од 10.000 КМ из Брчко дистрикта, као и уплате од Видовданске аукције слика из Источног Сарајева.

Арлов је апеловао да сви хумани људи, институције, јавна и приватна предузећа помогну завршетак овог центра, да би био дат на кориштење дјеци и младима са потешкоћама у развоју, члановима Удружења родитеља "Подржи ме" Косовска Митровица.

- Хвала свима који су помогли до сада. Надамо се и вјерујемо да ћемо успјети до краја године да завршимо овај пројекат - каже Арлов.