latinica  ћирилица
09/07/2020 |  17:09 | Аутор: СРНА

Комшић први у Бошњака?!

Исламски културни центар Бошњака у Берлину организује данас обиљежавање годишњице од страдања у Сребреници, а комеморација ће бити одржана у Цркви сјећања.
Жељко Комшић - Фото: klix.ba
Жељко КомшићФото: klix.ba

Од њемачких званичника скупу ће се обратити државни секеретар у МИП-у Њемачке за међународну сарадњу у области културе Мишел Мунтеферинг /Мицхелле Мунтеферинг/, док је из БиХ предвиђено обраћање члана Предсједништва БиХ Жељко Комшић.

Занимљиво је да овом скупу умјесто предсједавајућег Предсједништва БиХ Шефика Џаферовића, који је бошњачки члан Предсједништва БиХ, присуствује Жељко Комшић који се води као хрватски члан.

Комшићево присуство овом скупу изазвало је низ коментара са јединстевним питањем - да ли је то Жељко Комшић "први код Бошњака", док је изостављен Шефик Џаферовић.

То је само потврдило ранија мишљења многих да Бошњаци имају два члана Предсједништва БиХ, чијим су гласовима и дошли на те функције, иако се Комшић и даље представља као хрватски члан Предсједништва БиХ, док Хрвати као конститутивни народ немају свог легитимног представника у Предсједништву БиХ.