latinica  ћирилица
09/07/2020 |  19:26 ⇒ 19:29 | Аутор: СРНА

Пет лица заражено у Штрпцу

У Штрпцу, општини на Косову и Метохији са већинским српским становништвом, забиљежено је првих пет случајева заразе вирусом корона.
Вирус корона на Косову и Метохији     (илустрација: РТРС) - Фото: РТРС
Вирус корона на Косову и Метохији (илустрација: РТРС)Фото: РТРС

- Први случај Ковида-19 забиљежен је код особе са малигним обољењем која је била на лијечењу у Београду и њој је по доласку у Штрпце погоршано здравствено стање због чега је пребачена у болницу у Косовској Митровици, где јој је констатовано да је заражена вирусом корона - рекао је Срни директор локалног Дома здравља Саша Крстичић.

Он је додао да је један пацијент, такође са тежом клиничком сликом, пребачен колима хитне службе у Клинички центар у Ниш и да су данас добијени позитивни резултати тестирања његова три члана породице.

- Све троје, као и један здравствени радник који је био са њима у контакту, заражени су и налазе се у кућној изолацији пошто имају лакше симптоме - навео је Крстичић.

Према његовим ријечима, у првом таласу епидемије вируса корона у Штрпцу и Средачкој и Сиринићкој жупи није било заражених.

- Проблем са којим се суочавају мјештани Штрпца је то што кроз центар града пролази магистрални пут Скопље-Призрен и што је у општинама Призрен и Урошевац које се ослањају на Штрпце забиљежен велики број заражених код албанског становништва - рекао је Крстичић.