latinica  ћирилица
10/07/2020 |  09:16 | Аутор: СРНА

Припреме за обезбјеђивање меморијалног скупа теку према плану

Министарство унутрашњих послова Републике Српске, у сарадњи са безбједносним агенцијама у БиХ и међународним организацијама, предузима све да би сутрашњи комеморативни скуп у Поточарима протекао мирно, а припреме за обезбјеђење теку према плану, саопштено је данас из Полицијске управе Зворник.
МУП Републике Српске -
МУП Републике Српске

МУП Републике Српске апелује да сви који планирају присуствовати овом скупу поштују закључке Републичког штаба за ванредне ситуације о обавезном спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона, као и препоруке Института за јавно здравство Српске, нарочито у вези са забраном јавних окупљања у групама већим од 50 лица на јавном мјесту, физичке дистанце и кориштења заштитних маски.

Министар унутрашњих послова Републике Српске издао је наредбу о забрани саобраћаја за теретна возила носивости изнад 3,5 тоне укупне масе за данас од 12.00 до 22.00 часа, на дионицама магистралних путева Луке-Власеница, Власеница-Коњевић Поље и Коњевић Поље-Братунац.

Забрањен је и саобраћај за теретна возила укупне масе изнад 3,5 тоне за 11. јул од 00.00 до 20.00 часова, на дионицама магистралних и регионалних путева Каракај-Власеница, Коњевић Поље-Братунац Братунац-Сребреница.

Штаб акције "Сребреница 2020" одредиће алтернативне правце за саобраћај теретних возила укупне масе изнад 3,5 тоне.

Министар унутрашњих послова Републике Српске издао је и наредбу о забрани превоза експлозивних материја у друмском саобраћају за данас и сутра од 00.00 до 24.00 часа, на путним правцима Дрињача-Коњевић Поље-Милићи, Власеница-Луке, Коњевић Поље-Братунац, Дрињача-Братунац, Братунац-Сребреница и Сребреница-Зелени Јадар.

Министарство у сједишту, полицијске управе и полицијске станице за ове дане неће издавати одобрења за превоз експлозивних материја.

Ради безбједног одржавања предстојећег скупа 11. јула на подручју општине Сребреница забрањена је употреба дронова, а представници медијских кућа који су акредитовани за праћење догађаја дужни су на себи имати јасно истакнуту акредитацију.