latinica  ћирилица
10/07/2020 |  09:36 | Аутор: Агенције

Тачно у подне, овако изгледа пут до европских трофеја

Данас је главна тема жријеб за европске купове, национални шампионати ће бити завршени за двадесетак дана, у августу нас чекају евро купови, знају се домаћини, завршница ЛШ је у Лисабону, освајача ЛЕ добићемо у Франкурту.

У четвртфиналу лиге шампиона су Атлетико, Аталанта, РБ Лајпциг и ПСЖ, посљедњих осам биће комплетирано 7. односно 8. августа, Јуветус јури 1:0 предност Лиона, Бајерн треба да овјери 3:0 из Лондона у Минхену, Барселона има 1:1 против Наполија, златни гол из првог меча у гостима, а дерби ће бити на празном Етихаду, Манчестер Сити је добио 1:0 у Мадриду, али Реал се не предаје.

Од четвртфинала се игра један меч, дакле на испадање, јер нема времена, играће се од 12. до 23. у Лисабону на стадионима Спортинга и Бенфике, финале је на Лужу.

Сат касније знаће се и распоред завршнице Лиге Европе, и ту треба да се 5. и 6. августа комплетирају парови четврфинала, Олимпијакос против Вулвса, било је 1;1 у првом мечу у Грчкој, Герси јуре предност Леверкузена од 3:1. Волфсбург пораз од Шахтхјора код куће од 2:1, Башакшехир има 1:0 против Копенхагена, Франкурт је једном новог у четвртфиналу, 3:0 против Базела, а Манчестер Јунајтед је прегазио Линц 5:0 и реванш је само формалност. У осмини финала нису играли Хетафе против Интера и Рома против Севиље, ту ће на неутралном терену бити познати путници у четвртфинале, дакле играће се по једна утакмица.

Фајнал ејт је од 10. до 21. августа у Њемачкој - Келн, Дуизбург, Дизелдорф и Гелзенкирхен.

Иначе, биће направљен и костур послије четвртфинала, дакле практично ће сваки клуб знати шта мора да уради како би освојио трофеј.