latinica  ћирилица
10/07/2020 |  12:21 ⇒ 12:27 | Аутор: СРНА

Мићић: Смишљено ширење лажних вијести као алат за обману народа

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић демантовао је прилог Телевизије "БН" и оцијенио у сврхе предизборне кампање стоји иза нелегалног експлоатисања шљунка из ријеке Дрине.
Мићо Мићић - Фото: СРНА
Мићо МићићФото: СРНА

- Локација на којој је сниман прилог налази у катастарској општини Прњавор, на територији Републике Србије, а локална управа нема никакву надлежност над експлоатацијом шљунка ни на територији града Бијељина, а поготово не на територији друге државе и самим тим није одговорна за радове у кориту ријеке Дрине - саопштено је из Градске управе.

У саопштењу насловљеном "Смишљено ширење лажних вијести као алат за обману народа", износи се увјерење да Телевизија "БН" има капацитете да прије емитовања прилога провјери надлежности и одговорност различитих нивоа власти о теми у којој се извјештава.

- Пошто то упорно не чини, сигурни смо да је једини разлог оваквих поступака стицање јефтиних политичких поена, што, нажалост, доводи до тога да гледаоци све мање вјерују овој медијској кући - поручује градоначелник.

Градска управа Бијељине упутила је захтјев Телевизији "БН" да објави деманти и најавила да ће против даваоца изјаве у прилогу поднијети тужбу због клевете и ширења лажних вијести, најављено је из кабинета градоначелника.