latinica  ћирилица
10/07/2020 |  14:00 | Аутор: sputniknews.com

Вучић: Данас нам је најгори дан, посљедице од протеста ћемо тек видјети

Протести су увијек дозвољени, али организовати простест у вријеме епидемије показује невјероватну неодговорност, поручио је данас из Париза предскедник Србије Александар Вучић и упозорио да је данас убједљиво најгори дан у Србији по питању вируса корона.
Александар Вучић - Фото: Screenshot/YouTube
Александар ВучићФото: Screenshot/YouTube

Брине га, каже, чињеница да поједини људи мисле да је нормално да долазе на скупове и заражавају једни друге.

Истакао је да нико не треба да помисли да су њему протести као такви проблем: Од 2014. године сваки дан имам протест испред Предсједништва, на улицама од 2017, а онда од 2018. године још годину и по... Никада проблема није било, нису људи видјели полицију док нису покушали да упадну у Скупштину. Можете да радите све, ово је слободна и демократска земља, али је толико неодговорно, застрашујуће неодговорно по здравље људи да се позива на скупове.

Он је истакао да је данас убејдљиво најгори дан по питању вируса корона.

Како је рекао, данас се виде посљедице од прије четири, пет дана, а тек ћемо видјети за наредних пет дана посљедице ових окупљања у броју заражених.

Зато је апеловао на све да се сачува здравље.

- Неће нико на силу да преузме власт, власт се осваја на изборима. Можете да протестујете до миле воље, али кад прође епидемија. Као да то не разумију... Ако мислите да ћете да доведете тајкуна, једног или другог, на власт силом, то се неће догодити. Осим што ћемо да покажемо колико смо невјероватно неодговорни и колико се неозбиљно понашамо - поручио је Вучић.