latinica  ћирилица
10/07/2020 |  14:09 | Аутор: СРНА

Могуће несметано одржавање парламентарних избора 30. августа

Предстојећи изборни процес могуће је организовати уз очување јавног здравља, поручио је предсједник црногорског Националног координационог тијела за заразне болести /Милутин Симовић на састанку са представницима ОЕБС/ОДИХР-а Владимиром Мишевим и Олексијем Личховахом.
Подгорица - Фото: РТС
ПодгорицаФото: РТС

Симовић је на састанку нагласио да је кључна карактеристика пандемије вируса корона непредвидивост, али да Национално координационо тијело надгледа ситуацију и успјешно управља кризом, што ћемо продужити и до дана избора.

Он је истакао да је јавно здравље најважнији циљ и да се све мјере које доносе односе првенствено на њега, саопштено је из Службе за односе са јавношћу Владе Црне Горе.

- Национално координационо тијело, као субјекат који интегрише све релевантне друштвене чиниоце, сматра да је могуће организовати цијели предстојећи изборни процес у правцу поштовања свих одредаба Устава и закона и права сваког грађанина Црне Горе да бира и буде биран, уз неприкосновени приоритет очувања јавног здравља - рекао је Симовић.

Представници ОЕБС/ОДИХР-а упознати су о начину рада и досадашњим дјеловањем Националног координационог тијела, који подразумијева висок степен инклузивности свих друштвених сегмената.

Симовић је нагласио да, осим оперативних штабова, који по дубини укључују хиљаде људи, од прије два дана Национално координационо тијело директно сарађује са Државном изборном комисијом, Агенцијом за спречавање корупције и цивилним сектором.