latinica  ћирилица
10/07/2020 |  14:12 | Аутор: СРНА

У Новом Саду 65 новозаражених, највише до сада

У Новом Саду је у протекла 24 часа вирусом корона заражено 65 људи, што је рекордан број откако је почела епидемија те инфекције у Србији, саопштењу Института за јавно здравље Војводине.
Вирус корона - Фото: СРНА
Вирус коронаФото: СРНА

 У исто вријеме у Војводини су забиљежена 73 новозаражена случаја.

- Број хоспитализованих због теже клиничке слике и даље расте, као и број оболелих којим је потребна механичка вентилација, односно респиратори - наводи се саопштењу.

Из Института за јавно здравље Војводине истичу да је здравствени систем Војводине под великим оптерећењем и да би ускоро распложиви капацитети могли бити превазиђени, те је неопходно хитно спровођење мјера контроле преношења болести и успоравање изразито растућег тренда оболијевања.

Из Клиничког центра Војводине /КЦВ/ саопштено је да се у тој здравственој установи 195 људи лијечи од заразе, као и да их је 13 прикључено на респираторе због тешког здравственог стања.

Број обољелих у КЦВ-у већи је за 15 у односу на јуче, при чему је највећи број хоспитализованих пацијената из Новог Сада, а слиједе и обољели из Врбаса и Суботице.

У КЦВ-у наводе да се у Дјечијој болници налазе двије малољетне особе позитивне на вирус корона.

Према подацима КЦВ-а, јуче прије подне двије пацијенткиње позитивне на вирус корона породиле су се у Колиници за гинекологију и акушерство у Новом Саду, новорођенчад су добро и под надзором су неонатолошког тима новосадског породилишта.

Од почетка епидемије у Војводини је регистрован укупно 2.331 случај заразе вирусом корона, од којих 884 у Новом Саду.

У посљедње двије седмице највећи раст заразе биљежи се у Новом Саду, гдје је тренутно више од 500 активних случајева, а у Војводини више од 1.000.