latinica  ћирилица
10/07/2020 |  16:52 ⇒ 17:54 | Аутор: СРНА

Лучић: У наредном периоду боља сарадња

Министар за људска права и избјеглице у Савјету министара Милош Лучић рекао је да се у наредном периоду може очекивати боља сарадња са општинском управом Модрича на реализацији више пројеката којима би био побољшан статус избјеглица и људских права у овој локалној заједници.
Модрича - Лучић - Крекић - Фото: СРНА
Модрича - Лучић - КрекићФото: СРНА

Лучић, који је данас у Модричи разговарао са начелником те општине Младеном Крекићем, рекао је да сарадња Миниситарства за људска права и избјеглице са општином Модрича до сада није била најбоља.

- Од 14 пројеката, које је у протекле двије године аплицирала Модрича, одобрена су само два - изјавио је новинарима Лучић.

Он је навео да је под покровитељством Министарства за људска права и избјеглице у Модричи, средствима међународних организација, реализован пројекат "Регионални стамбени програм" и пројекат "ЦЕВ-два" у оквиру којих је затворен колективни центар и трајно ријешено стамбено питање расељених лица.

Крекић је рекао да су од 14 пројеката, које је аплицирала општина Модрича, реализована два, укупне вриједности 160.000 КМ.

- Завршен је поправак шест ромских кућа, те асфалтиран пут у бошњачком повратничком насељу Таревци - навео је Крекић.

Он је истакао да ће општинска администрација пратити јавне позиве за пројекте Министарства, чијим би се реализовањем ријешили бројни проблеми избјегличке и поврантичке популације у Модричи.