latinica  ћирилица
10/07/2020 |  17:28 ⇒ 17:41 | Аутор: РТРС

УКЦ-у Републике Српске донација вриједна 25.000 евра

Епархија диселдорфска и њемачка је са вјерним народом у периоду од 7. до 19. априла сакупила значајна средства у износу од 23.000 евра, која су у сарадњи са Фондацијом Човекољубље усмјерена болницама погођеним усљед борбе против епидемије Ковид-19.
УКЦ Републике Српске (фото:mojahercegovina) -
УКЦ Републике Српске (фото:mojahercegovina)

Након разматрања потреба на терену, обављеног јавног тендера, опрема је купљена и тренутно се завршавају све неопходне законске процедуре око испоруке исте.

Набављена помоћ је намијењена Клиници за инфективне и тропске болести у Београду и Амбуланти у Призрену, која ради са благословом Епархије рашко-призренске, и Клиничком центру у Бањалуци којој је већ предат на употребу важан медицински уређај.

За потребе Клинике за инфективне и тропске болести у Београду купљена је опрема и то: апарат за ултразвук, ЕКГ апарат, столица за вађење крви, медицинска столица, колица за инструменте и колица за транспорт пацијената под инфузијом.

У сарадњи са Епархијом рашко-призренском за рад амбуланте у Призрену купљена је сљедећа опрема: апарат за ултразвук, ЕКГ апарат, окретне столице за пацијенте, љекарске столице, покретни сточић, љекарски сто, параван, орман за ампуле, отоман за пацијенте, инхалатор, апарат за мјерење притиска, апарат за мјерење нивоа шећера у крви и офталмоскоп.

Великом добротом нашег познатог љекара у Њемачкој, господина проф. др Веселина Митровића, и Клинике Керкоф из Бад Наухајма обезбијеђен је апарат Ергоспиратор у вриједности од 25.000 евра, који је предат на даљу употребу Клиничком центру у Бањалуци.

Овом приликом желимо да се захвалимо вјерном народу Епархије диселдорфске и њемачке, који се благословом надлежног Архијереја Г. Григорија по други пут активно укључује у дјелатности Фондације Човекољубље, а на добробит нашег потребитог народа.