latinica  ћирилица
11/07/2020 |  09:13 | Аутор: СРНА

Данас веома топло и спарно, послије подне пљускови

Веома топло и спарно вријеме данас ће преовладавти у Републици Српској и Федерацији БиХ, послије подне доћи ће до нестабилности, а током ноћи се очекује утицај хладнијег фронта.
Сунчано - Фото: РТРС
СунчаноФото: РТРС

Пљускови и грмљавина могући су уз ријеку Дрину и у источним планинским предјелима, а локалне непогоде могуће у западним, сјеверним и централним крајевима, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Мјестимични пљускови и грмљавина према вечери могући су и на сјеверозападу, а затим у централним крајевима, док ће на југу бити сунчано и веома топло вријеме, у појединим мјестима и вруће.

Дуваће слаб и промјењив вјетар, углавном западни, а послије подне умјерен до јак сјеверни.

Највиша дневна температура ваздуха у већини предјела од 28 до 33, локално на сјеверу, истоку и југу око 36 степени Целзијусових.

Према прогнози Федралног хидрометеоролошког завода, јутрос преовладава сунчано вријеме уз малу облачност.

Температура ваздуха у 8.00 часова: Чемерно 14, Гацко, Бјелашница и Калиновик 15, Рудо, Горњи Вакуф и Шипово 16, Соколац и Иван Седло 17, Мркоњић Град, Ливно, Нови Град, Бугојно, Приједор и Сребреница 18, Сарајево, Рибник, Сански Мост и Бихаћ 19, Бањалука, Вишеград, Мраковица и Хан Пијесак 20, Билећа, Зворник, Тузла, Србац и Широки Бријег 21, Бијељина и Требиње 22, Добој 23, Градачац и Неум 24, Мостар 26 степени Целзијусових.