latinica  ћирилица
11/07/2020 |  09:39 ⇒ 09:44 | Аутор: СРНА

Марковић: Резултати рада Фипа нису задовољавајући

Вршилац дужности директора Агенције за унапређење страних инвестиција БиХ /Фипа/ Милица Марковић оцијенила је да резултати рада агенције у протеклом периоду нису задовољавајући, али да се о ефективности Фипе може разговарати.

- Када сам дошла, увјерила сам се да није тачно то шта је претходни директор говорио, да је Фипа постигла инвестиције вриједне између 800 и 900 милиона КМ на основу пројеката који су финансирани. То се нигдје није могло пронаћи, тако да мислим да је то више било његово хвалисање - рекла је Марковићева за Глас Српске.

Марковићева је навела да јој је задатак да посложи ствари на своја мјеста, почевши од норматива, систематизације која није рађена десетак година, па све до других аката.

- Потребно је направити реда, јер су све то предуслови да се постигну бољи резултати рада. Не кријем да сам и као посланик СНСД-а увијек била за причу да је о свим агенцијама које нису оправдале своје постојање у смислу намјенског кориштења средстава потребно размишљати да ли треба да постоје или не. Што се тиче ове агенције, има простора да испуни задатке који су јој дати - рекла је Марковићева.

Према њеним ријечима, Фипа је једна коцка у мозаику која треба да допринесе развоју сфере за коју је задужена, али је пут до циља дуг.