latinica  ћирилица
11/07/2020 |  14:11 ⇒ 20:40 | Аутор: РТС

Онлајн премијера филма о Тесли са Итаном Хоуком (ВИДЕО)

Филм "Тесла" Мајкла Алмерејде, о Николи Тесли и његовом жестоком ривалству са Томасом Едисоном, са Итаном Хоуком и Кајлом Маклахланом у главним улогама, вечерас ће бити премијерно приказан на онлајн платформи Ворднклифа, једине преостале Теслине лабораторије.
Онлајн премијера филма о Тесли са Итаном Хоуком - Фото: Screenshot/YouTube
Онлајн премијера филма о Тесли са Итаном ХоукомФото: Screenshot/YouTube

Остварење ће бити приказано поводом 164. годишњице рођења Тесле - једног од најблиставијих умова свијета, а његов рођендан 10. јул био је прилика да продукцијска мрежа објави трејлер за филм.

Сви заљубљеници у Теслу, ноћас по америчком времену имаће прилику и да разговарају са главним протагонистима филма, Хоуком, који глуми Теслу, редитељем Алмерејдом и звијездом Твин Пикса Маклахланом који тумачи Едисона.

Према ријечима директора Теслиног научног центра Ворденклиф Марка Алесија, сви који погедају филм помоћи ће развоју преко потребних програма и ресурса за вирутално образоване дјеце и младих, јер ће новац од продаје карата ићи у тај фонд.

Алеси је за Танјуг рекао да ће рођендански програм бити увеличан и пуштањем у рад Теслиног трансформатора и музиком на Теслином калему, односно трансформатору, а један такав који изводи валцере, али и Smoke on the Water... може се видети и у Бечком техничком музеју.

Пројекција филма "Тесла", у Ворденлифу биће уједно и америчка премијера – јер је приказивање филма онлајн и у драјвин биоскопима заказано за 21. август.

Филм је премијерно приказан на Санденс фестивалу, а Алмерејда је тада рекао да је скоро четири деценије опчињен Николом Теслом.

Први сценарио који је написао био је управо о Тесли. У Лондону је требало да почне снимање са Џеком Николсоном у главној улози. Прва клапа никада није пала, а прича о Тесли чекала је до сада, каже Алмерејда, који је између осталог снимио и Хамлета у коме је такође играо Хоук.

У филму "Престиж" из 2006. Теслу је глумио Дејвид Боуви, а био је то филм о супарништву двојице мађионичара у Лондону, на прелазу вијекова.