latinica  ћирилица
11/07/2020 |  20:07 ⇒ 21:19 | Аутор: РТРС

Бања Врућица - природни драгуљ Српске (ВИДЕО)

Посљедњих година све је популарнији бањски туризам, a општина Теслић и Република Српска и ту има шта да понуди.
Бања Врућица -
Бања Врућица

Бања Врућица с термалном водом је природни драгуљ, познат надалеко. У бањи се лијече реуматолошка, неуролошка и кардио-васкуларна обољења. Популарни су велнес-програми, а овај комплекс идеално је мјесто за цијелу породицу.

Било да сте љубитељ бањског, вјерског, планинског, ловног или неког другог облика туризма, или да сте дошли због конгреса, семинара, обичног или активног одмора, општина Теслић са својом туристичком понудом представља локацију која ће на обострано задовољство, сигурно испунити сва Ваша очекивања.

Заштитни знак овог краја је Бања Врућица. Рекордна посјећеност , савремена опрема, стручни љекари, кабинети и услуге, сврстали су је на чело бањског туризма у региону. Овдје се лијече бројна реуматолошка и неуролошка обољења, као и кардио-васкуларна. Вода је термална и богата магнезијумом, па као таква смањује крвни притисак и доприноси ширењу крвних судова.

Љековита и лијепа Бања Врућица и ове године нуди богат садржај и специјалне услове који укључују и кориштење туристичких ваучера.

Не долазе овдје само они који треба да се лијече, већ и туристи који су жељни квалитетног одмора у оази природе. У Бањи Врућици протеклих година инвестирали су око 15 милиона марака у реконструкцију постојећих капацитета. План је да наставе с улагањима.

Да би туристи имали што атрактивнији одмор ту је и етно село Усора које је од бање удаљено око 18 километара, а изгледом и понудом привлачи већ на први поглед. Изграђено је у занимљивој комбинацији дрвета и камена.

Ово је само дио онога што можете видјети и доживјети у општини Теслић. Зато истражимо Српску и уживајмо у сваком педљу своје Републике, јер наше је најбоље.