latinica  ћирилица
12/07/2020 |  08:25 ⇒ 08:26 | Аутор: ТАНЈУГ

Црна Гора донијела нове пооштрене мјере за летове из Србије

Црногорско Национално координационо тијело за заразне болести (НКТ) одлучило је да због сложене епидемиолошке ситуације у Србији пооштри услове за улазак у Црну Гору из Србије особама које долазе некомерцијалним и повременим ваздушним саобраћајем (тзв. генерална авијација), саопштено је из Владе Црне Горе.
Аеродром Подгорица -
Аеродром Подгорица

- Приликом уласка у Црну Гору, путници и посада ваздухоплова морају да посједују негативан резултат ПЦР теста на САРС-КоВ-2 не старији од 72 сата, издат од регистроване лабораторије, у складу са препорукама Института за јавно здравље Црне Горе - наводи се у саопштењу Владе Црне Горе.

У саопштењу које су пренијеле подгоричке Вијести додаје се да путници и посада, ако бораве у Црној Гори, морају да посједују и резервацију у хотелском смjештају. 

 - Оператор ваздухоплова мора да 48 сати прије планираног доласка да поднесе оператору аеродрома на који планира слијетање захтјев за одобрење лета који, поред редовних информација, мора садржати име и презиме путника и посаде, ако борави у Црној Гори - пише у саопштењу Владе Црне Горе.

Оператор аеродрома задржава право да одобри или не одобри лет, наводи се у одлуци НКТ.