latinica  ћирилица
12/07/2020 |  10:25 ⇒ 10:29 | Аутор: РТРС

Језеро на Мањачи привукло бројне посјетиоце (ФОТО)

Туристичко-рекреативни центар Мањача који је недавно отворио врата за посјетиоце, за кратко вријеме постао је омиљено и популарно мјесто бројних становника бањалучке регије.
Језеро Мањача (Фото:banjaluka.rs.ba) -
Језеро Мањача (Фото:banjaluka.rs.ba)

Потпуно уређено језеро, са плажама и мјестима за одмор и рекреацију, привукло је многе посјетиоце, поготово у времену епидемије корона вируса, када су многи наши суграђани одустали од морских дестинација.

У дирекцији Центра за развој пољопривреде и села, који управља комплексом на Мањачи, свакодневно спроводе активности чији је основни циљ да се појсетиоци језера осјећају што сигурније и угодније. Након прве фазе радова у којој је језеро приведено туристичкој намјени, започело се са другом фазом у којој ће бити рјешавана остала питања битна за функционисање једног туристичког комплекса.

Приоритетно је да са Одјљењем за инспекцијске послове имамо сталну комуникацију када је у питању контрола квалитета воде у језеру. До сада су све контроле показале да је вода високог квалитета и исправна за купање. Такође, биће постављене бове којима ћемо означити зоне за пливаче на језеру – каже Драшко Илић, директор Центра за развој пољопривреде и села.

Фото: banjaluka.rs.ba

Илић додаје да ће ускоро бити исцратана хоризонтална сигнализација на приступном путу према језеру, те паркинг у непосредној близини. Он наглашава да комплекс мора бити мјесто гдје ће бити поштован кућни ред, како ниједан посјетилац не би имао било каквих проблема.

На улазу у излетиште, имамо продајни штандове “Крајишке куће“ гдје локални произвођачи могу да излажу своје производе и наша идеја је да тако и остане, односно да се унутар комплекса не дозволи било каква продаја која није регулисана уговором са Центром за развој пољопривреде и села – закључио је Илић и напоменуо да посебно воде рачуна о прописаним епидемиолошким мјерама које се стриктно примјењују.