X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Здравосфера
12/07/2020 |  12:31 | Извор: СРНА

Горажде: Двојица побјегла из затвора, у току велика потрага

Два затвореника, од којих је један мигрант поријеклом из Алжира, побјегла су из затвора у Устиколини и полиција за њима трага, а позване су и друге полицијске агенције да помогну.
Затвор - Фото: ФОНЕТ
ЗатворФото: ФОНЕТ

 Затвореници су побјегли у петак око 20.00 часова из затвора у Устиколини - одјељења полуотвореног типа у саставу Казнено-поправног завода  Сарајево.

Искористили су тренутак када су стражари, након пада, притекли у помоћ једном од затвореника, те прескочили ограду која је још у изградњи.

Аваз наводи да је ријеч о Денису Џ. који је издржавао казну због туче и насилничког понашања, те Јусуфу О, мигранту поријеклом из Алжира, осуђеном због крађе.

Из МУП-а Босанско-подрињског кантона су навели да су о томе обавијештене полицијске управе Фоча, Ново Горажде, Рогатица, као и МУП Кантона Сарајево.

- Прегледан је терен од Устиколине према фочанској Јабуци, користили смо Сектор криминалистичке полиције, Јединицу за подршку и дрон приликом тих активности - рекао је вршилац дужности комесара полиције кантоналног МУП-а Саладин Плех.

Он је додао да МУП има неке информације које за сада не може подијелити са медијима.

За сада није познато да ли је бијег био договорен и јесу ли бјегунци имали помагача, који их је, евентуално, чекао у аутомобилу.

Претпоставља се да су из Устиколине кренули ка фочанској Јабуци, те даље према Сарајеву, али су појачане и патроле, као и контрола саобраћаја на улазима у Устиколину и Горажде.

Аваз наводи да је комплетан бијег снимљен камерама видео-надзора. Управа затвора и полицајци прегледали су снимке.

Полицајци су узимали изјаве и од свједока – осуђеника и стражара, што је стандардна процедура у оваквом случају.