latinica  ћирилица
12/07/2020 |  13:12 | Аутор: СРНА

Шукало: Антисрпску изјаву Станивуковића треба да осуди цијело друштво

Марко Шукало, савјетник предсједника СНСД-а Милорада Додика, сматра да цијела јавност треба да осуди изјаву кандидата ПДП-а за градоначеника Бањалуке Драшка Станивуковића да изгради парк мира са спомеником тројици војника- тзв. Армије БиХ, ХВО-а и Војске Републике Српске.
Марко Шукало - Фото: СРНА
Марко ШукалоФото: СРНА

Шукало је рекао Срни да српски народ кроз историју обилује часним и поштеним људима, али и онима који су увијек спремни да издају и понесу туђинску заставу, под којом су убијани Срби, рушене цркве и огњишта наших породица.

Реагујући на Станивуковићеву изјаву, Шукало је упитао да ли су Бањалуци и Републици Српској потребни млади политичари који продају вјеру за вечеру.

- Непримјерена, полтронска и издајничка изјава Станивуковића треба да наиђе на осуду цијеле јавности, ако не због нас који смо данас овдје, онда због оних којих више нема и који су побијени од баш тих војника тзв. Армије БиХ и тзв. ХВО-а, којима би Станивуковић данас да диже споменике у Бањалуци - истакао је Шукало.

Шукало је нагласио да су ратови иза нас, али да онај народ који заборави шта му се десило у прошлости, ризикује да му се исто понови у будућности.

- Велики су само они народи који своју историју чувају и његују, а народи који заборављају и слијепо гледају у ружичасту будућност, корачају у своју сигурну пропаст - поручио је Шукало.

Према његовим ријечима, Републици Српској је доста "издајника и оних који зарад мало сарајевске пажње безочно пљују све што је српско".

- У Бањалуци ће бити изграђен велелепни споменик нашим јунацима из одбрамбено-отаџбинског рата, припадницима славне Војске Републике Српске, а војници тзв. Армије БиХ и тзв. ХВО-а који у Бањалуку нису ушли никада, неће ни сада у виду споменика, што је жеља Станивуковића - истакао је Шукало.