latinica  ћирилица
12/07/2020 |  19:57 ⇒ 20:09 | Аутор: РТРС

Станивуковићеву изјаву треба да осуди цијела јавност (ВИДЕО)

Посланик ПДП-а у Народној скупштини Српске и кандидат за градоначелника Бањалуке, Драшко Станивуковић поново је узбуркао страсти. На друштвеним мрежама кружи снимак његове изјаве да има идеју да гради парк мира у Бањалуци са три различита војника. Из БОРС а му поручују - нека га гради на Башчаршији.
Драшко Станивуковић (фото: banjaluka.net) -
Драшко Станивуковић (фото: banjaluka.net)

ХВО и тзв. Армија БиХ у рату нису успјели да уђу у Бањалуку, а Станивуковић би да их симболично уведе у миру - коментар је са друштвених мрежа на скандалозан интервју Драшка Станивуковића на сарајевској телевизији Алфа из децембра прошле године.

Иако у данашњем демантију Станивуковић каже да није спомињао ХВО нити тзв. Армију БиХ, онима који су се борили за Републику Српску, запрепаштени су таквом идејом.

- Да је учествовао у рату сигурно не би тако размишљао. Он је на овај начин минимизирао 23.700 жртава српског народа. Олако се прашта и заборавља шта је било и да нам се због тога историја понавља. У Бањалуци је срамно спомињати тако нешто. О каквом он заједничком споменику прича? Моје мишљење је да он то ради да би се додворио дијаспори због гласова. Али понављам, нека иде на Марин Двор и Башчаршију да тамо гради, када се кандидује за градоначелника Сарајева - рекао је Горан Рогић, предсједник Предсједништва БОРС.

Марко Шукало, савјетник предсједника СНСД-а Милорада Додика, каже овакве непримјерене и издајничке изјаве треба да осуди цијела јавност.

- Ако не због нас који смо данас овдје, онда због оних којих више нема и који су побијени од баш тих војника тзв. Армије БиХ и тзв. ХВО-а, којима би Станивуковић данас да диже споменике у Бањалуци. У Бањалуци ће бити изграђен велелепни споменик нашим јунацима из Одбрамбено-отаџбинског рата, припадницима славне Војске Републике Српске, а војници тзв. Армије БиХ и тзв. ХВО-а који у Бањалуку нису ушли никада, неће ни сада у виду споменика, што је жеља Станивуковића - јасан је Шукало.

Посланик ПДП-а, који је радо виђен гост у сарајевском медијима, често је у својим наступима давао изјаве које су многи протумачили као додворавање федералним медијима изношењем антисрпских ставова. За ТВ Алфа рекао је да је спреман и да се извини за Сребреницу, а још се памти интервју у којем је одбио да Јасеновац назове геноцидом, а Олују етничким чишћењем, на шта је покушао да га опомене чак и водитељ Сенад Хаџифејзовић. Посланик који се у све разумије, тада је рекао да не жели да се бави тим.