latinica  ћирилица
13/07/2020 |  11:33 ⇒ 12:23 | Аутор: РТРС

У Новом Граду одржана Свечана академија

Свечаном академијом у Новом Граду, завршено је обиљежавање Петровдана, Дана и крсне славе општине.

Додијељене су златне и сребрне плакете и захвалнице.

Златна плакета додијељена је Фудбалском клубу "Слобода" ии Новог Града, Здравку Вајагићу, академском сликару који је овој општини поклонио 11 умјетничких дјела Културно-образовном центру Нови Град те удружењу "Грин тим", за доприос у борби против изградње одлагалишта радиоактивог отпада на Трговској гори.

Додијељене су сребрне плакете и захвалнице. За допринос промоцији општине Нови Град, великим бројем филмских пројеката, захвалница је уручена и сниматељу Радио Телевизије Републике Српске, Недељку Лајшићу, чији је посљедњи документарни филм о Новом Граду "Вриједи остати", премијерно приказан.

- Мени је јако драго да је препозната моја љубав према Новом Граду а истовремено ово призање у будућности ће ми бити обавеза да оправдам укзано повјерење - рекао је Лајшић.

Свечаности су у оквиру овогодишњег обиљежавања Дана и крсне славе ове општине, организоване у мањем обиму, како би се испоштовале све препоруке надлежних, због пандемије вируса корона.

- Доста манифестација које су биле традиционалне и имају подршку самих грађана нисмо могли организовати. Ипак ово је прилика да се још једом окупимо, истина у мањем броју, да се сјетимо шта се то практично дешавало између прошлогодишње прославе и ове, шта смо то направили, шта нисмо - напоменуо је Мирослав Дрљача, начелник општине Нови Град.

У оквиру обиљежавања Дана и славе општине, одржана је и изложба фотографија, посвећена 110. годишњици од постојања Фудбалског клуба "Слобода" из Новог Града.